Mooi, wij zijn op zoek naar mensen die – het liefst ‘hands on’ – willen meewerken. En iedereen kan op zijn of haar manier altijd een bijdrage leveren.

Allereerst zijn wij op zoek naar ervaren dermatologen die, bijvoorbeeld tijdens een vakantie op Zanzibar, een aantal ochtenden per week een spreekuur willen superviseren. Om zo kennis en ervaring over te dragen aan de lokale dermatologen. Door de spreekuren in de ochtend te laten plaatsvinden wordt een eventueel meereizende partner niet teveel alleen gelaten. Daarnaast willen we tijdens dat verblijf ook lezingen laten geven aan medisch studenten en de medische staf. Er is een grote behoefte aan (na-)scholing.

Wat je er voor terugkrijgt is een onbetaalbare ervaring in een ziekenhuis waar echte, noodzakelijke zorg wordt geboden en je niet door de waan van de dag wordt geleid. Het is bovendien een schitterend eiland met lieve, gastvrije mensen en ouderwets dankbare patiënten. Een ervaring die ons in ieder geval gemotiveerd heeft om er een vervolg aan te geven.

The Rock Restaurant, op de allermooiste lokatie voor een restaurant ooit

Wij zijn ook op zoek naar mensen die op allerlei manieren willen helpen. Of het nu hulp is bij transport van goederen, geneesmiddelen of boeken, alles is welkom. Zo krijgen we al vanaf het begin hulp van Lean-ICT uit Grave. Medewerkers van dit bedrijf hebben onder andere veel tijd en energie gestoken om de teledermatologie met de artsen in Zanzibar op te zetten.

Alles-in-één zalven. Voor alle huidproblemen zit er wel een ingrediënt is.

Ook bedrijven kunnen de stichting sponsoren. Zo sponsort de firma Tobrix ons door van iedere, in onze praktijken gebruikte laserfiber voor de behandeling van spataders, een vast bedrag over te maken aan de Stichting Peregrinus. Centrum Oosterwal levert regelmatig materiaal voor het afnemen van biopten. Er zijn dus diverse mogelijkheden om een bijdrage te leveren.

Apotheek in Stone Town

En voor de goede orde: onze artsen en medewerkers doen dit allemaal graag en voor niets. Wij kennen geen strijkstok.