Hoewel opgeleid in Moshe Tanzania hebben de jonge dermatologen relatief weinig praktische ervaring. Om hen en de dermatologische zorg op Zanzibar beter te ondersteunen hebben wij in nauwe samenwerking met Martijn Peters van Lean-ICT een teledermatologie app ontwikkeld. Hiermee kunnen de dermatologen over patiënten eenvoudig in overleg treden met onze dermatologen in Nederland. Vaak aangevuld met beeldmateriaal aangezien dermatologie een kijkvak is. Dit kan gemakkelijk gefaciliteerd worden met deze app. Hierdoor hoeven de dermatologen niet zoals in het verleden eerst inloggen en uploaden naar een desktop computer.

De app is zo ontworpen dat de patient anoniem kan blijven. Er worden slechts enkele gegevens genoteerd. Te weinig voor onze artsen om het aan een echte persoon te kunnen koppelen en genoeg voor de artsen in Zanzibar om te weten bij welke patient de betreffende casus hoort.

De app is beschikbaar voor iOS en Android, maar is alleen bestemd voor gebruik binnen de PeregrinusGroup. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.